Scholen

Op zoek naar een sportieve en educatieve activiteit voor je school? Bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar bieden we diverse mogelijkheden voor scholen.

Red je Vriendje

Bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar vinden we het belangrijk om kinderen op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met zwemmen en waterveiligheid. Ons aanbod voor scholen sluit hier naadloos op aan. Met het programma Red je Vriendje leren kinderen van groep 5 tot en met 8 wat ze moeten doen als ze onverwacht in het water terechtkomen en hoe ze hun vriendje kunnen redden. De kinderen leren onder andere verschillende survivaltechnieken, zoals ‘natte’ en ‘droge’ reddingen, en kunnen dit meteen in de praktijk brengen in ons 25-meterbad of 50-meterbad.

Recreatief spetteren

Naast Red je Vriendje bieden we ook recreatief zwemmen aan voor scholen. Hierbij kunnen de kinderen vrij zwemmen en spelen in het water, al dan niet in combinatie met survivalzwemmen of een snorkelclinic. Tijdens survivalzwemmen leren de kinderen verschillende overlevingstechnieken in het water, terwijl ze bij de snorkelclinic de onderwaterwereld kunnen ontdekken.

Aanbod op maat

Bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar kunnen scholen ook terecht voor een aanbod op maat. Denk hierbij aan het Sterrenproject of de Girlsday. Heb je bijvoorbeeld specifieke wensen of idee├źn voor een schoolzwemprogramma? Neem dan gerust contact met ons op via zweminfo@alkmaarsport.nl om de mogelijkheden te bespreken. Onze ervaren instructeurs staan klaar om samen met jou een passend programma samen te stellen.

Kortom, bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar kunnen scholen terecht voor een uitgebreid aanbod aan sportieve en educatieve activiteiten in het water. Van Red je Vriendje tot recreatief zwemmen en van survivalzwemmen tot snorkelen, we hebben voor ieder wat wils. En ben je op zoek naar iets specifieks? Dan maken we graag een programma op maat voor je school!

En niet te vergeten: wij zijn uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer (station Alkmaar-Noord) als met de bus (gratis parkeren).