Red je Vriendje uit het water bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar

Red je Vriendje

Red je Vriendje

Red je Vriendje is een project dat door Alkmaar Sport wordt aangeboden aan alle kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Het programma is gericht op het aanleren van diverse survivaltechnieken, zoals natte en droge reddingen, om in benarde situaties jezelf en anderen te kunnen redden. Het doel is om kinderen bewust te maken van de gevaren van water en ze de kennis en vaardigheden te geven om veilig te kunnen handelen.

4 onderdelen

Het programma bestaat uit vier onderdelen van elk ongeveer 20 minuten, die worden gegeven in het 25-meterbad en/of 50-meterbad. De kinderen leren hoe ze moeten handelen als ze onverhoopt te water raken en hoe ze een vriendje kunnen redden die in de problemen is gekomen. Het programma is bedoeld voor kinderen die in bezit zijn van een zwemdiploma A.

  1. Onderdeel 1: Wat doe je als je met de fiets in het water valt? Of als je uit een bootje valt, of het bootje omslaat?
  2. Onderdeel 2: Wat doe je als jij of je vriendje door het ijs zakt?
  3. Onderdeel 3: Hoe duik je iemand op van de bodem en pas je diverse vervoersgrepen toe?
  4. Onderdeel 4: Hoe red ik ‘mijn vriendje’ uit het water zonder dat ikzelf in het water moet springen.

Van onschatbare waarde

De survivaltechnieken die worden aangeleerd tijdens het programma zijn van onschatbare waarde, vooral in een waterrijk land als Nederland. Zelfs als een kind in bezit is van een zwemdiploma, kan het nog steeds in de problemen komen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die tijdens het spelen in de buurt van een sloot terechtkomen of aan kinderen die te water raken tijdens een dagje uit naar het strand.

Het Red je Vriendje programma is dan ook een belangrijk initiatief dat erop gericht is om kinderen te helpen zichzelf en anderen te kunnen redden als dat nodig is. Het programma wordt gegeven door deskundige instructeurs die ervoor zorgen dat de kinderen op een leuke en speelse manier leren hoe ze moeten handelen in noodsituaties.

Waardevolle aanvulling

Alkmaar Sport werkt samen met Variopool om het programma mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om deel te nemen. Het programma is een waardevolle aanvulling op het reguliere zwemonderwijs en biedt kinderen de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om veilig te kunnen genieten van alles wat water te bieden heeft.

Dagen en tijden

DagTijd
Dinsdag12.00 – 13.30 uur
Donderdag11.00 – 12.30 uur
Vrijdag11.15 – 12.45 uur

Meer informatie

  • Aantal deelnemers: per dagdeel kunnen maximaal twee klassen meedoen.
  • Kosten: De kosten om deel te nemen aan het programma bedraagt € 2,- per leerling. Je dient bij aankomst te betalen.
  • Aansluitend zwemmen: na afloop is het mogelijk om lekker vrij te zwemmen.

Speciaal aanbod voor basisscholen

Alkmaar Sport biedt in totaal drie verschillende scholenprogramma’s aan basisscholen. Naast Red je Vriendje beden wij ook de ICE Games bij ijsbaan De Meent en FietsFratsen bij Sportpaleis Alkmaar aan.

Reserveren Red je Vriendje

Wat is jullie voorkeursdag?(Vereist)
Wat is jullie tweede voorkeursdag?(Vereist)
Wat is jullie voorkeursmaand?(Vereist)
Wat is jullie tweede voorkeursmaand?(Vereist)
Red je Vriendje uit het water bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar