Sport Voordeel Abonnement header

Sport Voordeel Abonnement

Sport Voordeel Abonnement

Zwem of schaats je regelmatig? Of zou je graag allebei de sporten willen ontdekken? Denk dan eens aan het Sport Voordeel Abonnement! Met dit jaarabonnement zwem en schaats je een jaar lang tegen gereduceerde (goedkopere) tarieven in zwembad Hoornse Vaart, zwembad De Hout en op ijsbaan De Meent. Daarnaast zijn er voor abonnementhouder van Alkmaar Sport ook regelmatig leuke extra’s.

Hoe werkt het?

Als abonnementhouder krijg je een Sportpas van Alkmaar Sport (een plastic transponderpas), waarmee je toegang krijgt tot het zwembad of de ijsbaan. Deze pas kost slechts eenmalig € 5,- en is verkrijgbaar bij de kassa van ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart of zwembad De Hout. Ter plaatse wordt de pas voor jou aangemaakt.

TIP: De aanmaak van de pas bij de receptie verloopt aanzienlijk sneller als je van te voren een account hebt aangemaakt op https://sportpasalkmaarsport.recreatex.be/. Laat bij de kassa even weten dat je een account hebt aangemaakt en wij koppelen de gegevens aan de nieuwe pas. Onthoud de inloggegevens goed. Hiermee kan je online zelf je abonnement verlengen of een geldtegoed op je pas zetten.

Heb je al een Sportpas van Alkmaar Sport? Dan kan je die natuurlijk ook gebruiken voor dit Sport Voordeel Abonnement. 

Sport voordelig!

Het Sport Voordeel Abonnement is een persoonsgebonden jaarabonnement. Heb je dit abonnement aangeschaft dan betaal je een gereduceerd (goedkoper) tarief voor ijsbaan en zwembaden. Je entree kan je betalen aan de kassa of rechtstreeks bij de tourniquets (de poortjes) met het geldtegoed op je Sportpas. Nog een voordeel: Dit scheelt je wachten bij de kassa!

De tarieven voor abonnementhouders zijn dit jaar (1 sept 2023 tot 1 sept 2024):

  • Zwembad De Hout: € 1,40 per persoon per bezoek.
  • Zwembad Hoornse Vaart: € 2,- per persoon per bezoek (via tourniquet), € 2,25 aan de kassa.
  • IJsbaan De Meent: € 2,70 per persoon per bezoek.

Het Sport Voordeel Abonnement kost € 51,- voor volwassenen en € 30,- voor personen tot 18 jaar. Een abonnement is 12 maanden geldig vanaf de aankoopdatum.

Om het gereduceerde toegangstarief direct bij de tourniquets af te laten schrijven, dien je eerst je pas op te waarderen met geldtegoed. Dit kan bij de kassa of online met een bedrag naar keuze. Het geldtegoed kun je eveneens online toevoegen aan je Sportpas met de eerder gekoppelde inloggegevens, met een vast bedrag van € 10,- per keer. Online kun je tevens je abonnement verlengen. Bereid je voor op een jaar vol sportieve hoogtepunten!

Voordelig? Een rekenvoorbeeld

Tickets of abonnement?Hoornse VaartDe HoutDe Meent
Los ticket€ 5,60€ 4,70€ 6,70
Aanschaf Sport Voordeel Abonnement€ 51,-€ 51,-€ 51,-
Los ticket Sport Voordeel Abonnement€ 2,25 & € 2,-€ 1,40€ 2,70

Na hoeveel keer zwemmen/schaatsen is het Sport Voordeel Abonnement goedkoper dan een los ticket?

  • Zwembad Hoornse Vaart: na 17 keer (kassa)en na 16 keer (tourniquet)
  • Zwembad De Hout: na 17 keer
  • IJsbaan De Meent: na 15 keer
  • Of na 8 keer schaatsen & 7 keer zwemmen of 7 keer schaatsen & 8 keer zwemmen. Met één abonnement sport je tenslotte bij beide sporten tegen het gereduceerde tarief. 

Onze tarieven worden elk jaar in september geïndexeerd. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden voor het gebruik van onze Alkmaarse sportaccommodaties.

Ontvang leuke extra’s

Met je abonnement profiteer je niet alleen van gereduceerde toegangsprijzen voor ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout, maar ook van leuke verrassingen. Denk aan winacties, trainingen of speciale activiteiten alleen voor abonnementhouders. Over deze activiteiten word je geïnformeerd via onze nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan hier voor de ijsbaan en hier voor de zwembaden

Wacht niet langer en haal jouw Sport Voordeel Abonnement op bij onze receptie. Beleef een jaar vol zwem- en schaatsplezier tegen een betaalbare prijs!

Korting minima en middeninkomens 

Inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 150% van de geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor korting op het abonnement. Als je recht hebt op de gratis AlkmaarPas, dan krijg je korting op het Sport Voordeel Abonnement in de vorm van een digitaal ticket. Laat bij aanschaf van je Sport Voordeel Abonnement bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan je pas scannen, dan wordt de voucher van je pas afgeboekt. Het abonnement kost dan € 8,75 (€ 4,60 voor personen t/m 17 jaar), een Sportpas kost eenmalig € 1,00.

Het Sport Voordeel Abonnement staat op de Sportpas van Alkmaar Sport
6415Sport Voordeel Abonnement

Alkmaar Sport N.V.

Bij Alkmaar Sport N.V. streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in de regio te laten sporten, omdat het leuk, gezellig en gezond is. Ons doel is om drempels weg te nemen en de mogelijkheden van…

16Sport Voordeel Abonnement

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

5197Sport Voordeel Abonnement

Faciliteiten

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar biedt uitgebreide faciliteiten voor zwemliefhebbers van alle leeftijden en alle niveaus. Kom een keer langs! En niet te vergeten: wij zijn uitstekend bereikbaar met…

5619Sport Voordeel Abonnement

Keurmerk Veilig en Schoon

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar is trots op het Keurmerk Veilig en Schoon, dat is uitgegeven door Stichting Zwembadkeur. Dit keurmerk is een bewijs dat ons zwembad voldoet aan de wet- en regelgeving…

5847Sport Voordeel Abonnement

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar! Hier houden we je op de hoogte van het laatste nieuws, de laatste ontwikkelingen en alle activiteiten die plaatsvinden in ons zwembad.

5615Sport Voordeel Abonnement

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin houden we je op de hoogte van leuke evenementen,…

2550Sport Voordeel Abonnement

Openingstijden

Welkom bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar! Wij hanteren diverse openingstijden, zodat er voor iedereen gelegenheid is om van onze faciliteiten te genieten.

5195Sport Voordeel Abonnement

Tarieven

Op deze pagina vind je een overzicht van onze tarieven voor alle zwemmogelijkheden en activiteiten die wij bieden. Of je nu komt om te ontspannen, sporten of plezier te hebben, bij ons ben je altijd…

5601Sport Voordeel Abonnement

Vacatures en stages

Bij zwembad Hoornse Vaart en Alkmaar Sport zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken. Of je nu op zoek bent naar een stage of een vacature,…

5612Sport Voordeel Abonnement

Zwemapp

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar? Dan is onze zwemapp de oplossing voor jou! Met onze handige app ben je altijd op de…