Deelnemers razend enthousiast over cursus borstcrawl

Gepubliceerd op: 12 mei 2023

De eerste edities van de cursus borstcrawl waren een groot succes en waren dan ook snel uitverkocht. Onder begeleiding van professionele zweminstructeurs gaan deelnemers 8 weken lang aan de slag met hun basistechnieken in het 50-meterbad. Dit resulteerde in prachtige resultaten waarbij de deelnemers een flinke verbeterslag maken in hun borstcrawlslag. Deelnemer Ferry van Wilgenburg deelt zijn ervaringen over de cursus Borstcrawl.

Minder kans op blessures

Ferry van Wilgenburg nam deel aan de allereerste editie van de cursus borstcrawl en vertelt enthousiast over zijn ervaringen: ´´Vanwege een langdurige blessure aan mijn hak ben ik gestopt met mountainbiken en hardlopen. Ik heb een lange tijd gezocht naar een sport waarbij ik geen last zou krijgen van mijn slepende blessure. Uiteindelijk bleek zwemmen een uitstekende oplossing. Hierbij voel ik de kwelling aan mijn hak niet.´´ Patrick Verduin, namens Alkmaar Sport zweminstructeur bij zwembad Hoornse Vaart beaamt het verhaal van Ferry: ‘’Doordat je in het water vrijwel gewichtloos bent, is zwemmen een sport waarbij de gewrichten weinig worden belast. Dit zorgt ervoor dat je door zwemmen nauwelijks geblesseerd raakt en goed kan herstellen van een blessure.’’

Techniek opgepoetst

Na een aantal keer banen gezwommen te hebben in het 50-meterbad, gaf van Wilgenburg zich op voor de cursus Borstcrawl: ‘’30 jaar geleden heb ik meegedaan aan verschillende triatlons en had ik regelmatig zwemtraining. Destijds zwom ik 3,8 kilometer in ruim een uur. Tijdens het banentrekken merkte ik dat ik dat mijn techniek niet meer zo goed was als 30 jaar geleden en dus besloot om mijn techniek op te poetsen door middel van de cursus Borstcrawl.’’ Acht weken lang kreeg Ferry les van diverse zweminstructeurs en hij is zeer te spreken over de cursus: ‘’Ik vind het bijzonder om te merken hoe ik in relatief korte tijd een betere techniek én meer specifiekere conditie heb gekregen. Daarnaast waren de zweminstructeurs erg bevlogen, kreeg ik veel nuttige tips en een goede kijk op mijn verbeterpunten. De video-opnames in les 6 vond ik heel verhelderend, omdat je dan zelf kan zien wat je beter moet doen.’’

Vaker gaan zwemmen

Ferry van Wilgenburg sluit zijn verhaal af: ‘’Ik raad iedereen aan om vaker banen te zwemmen en om deel te nemen aan de cursus Borstcrawl. De cursus is de perfecte basis en geschikt voor alle niveaus. Een goed uitgevoerde borstcrawlslag scheelt enorm in de snelheid waarmee je zwemt en je bespaart erg veel energie’’. In de toekomst is van Wilgenburg van plan om nog vaker banen te gaan zwemmen in het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart.

Meer informatie

Om de 8 weken start er een nieuwe cursus. Tijdens de cursus gaan de deelnemers onder begeleiding van professionele instructeurs aan de slag met de basistechnieken van de borstcrawl. De cursus vind 8 weken plaats op de woensdag van 21.00 tot 21.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/borstcrawl.

Deelnemers razend enthousiast over cursus borstcrawl bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar

Laatste nieuws