Techniek Pitstraat groot succes!

Gepubliceerd op: 11 mei 2023

De eerste editie van de Techniek Pitstraat in zwembad Hoornse Vaart onder leiding van Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven was een groot succes. Voor banenzwemmers is dit de ideale gelegenheid om de zwemtechniek te laten beoordelen en om vervolgens tips te krijgen op dat gebied. Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven

De afgelopen 10 jaar is Bas van Velthoven trainer en coach bij Personal Swimming. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking. Het team van Personal Swimming verzorgt in het Sloterparkbad in Amsterdam zwemtrainingen aan bijna 400 zwemmers per week. Dit zijn zwemmers van alle niveaus: van banenzwemmer tot triatleet en van zwemtalent tot IJsselmeer oversteker. De coaches zijn gespecialiseerd in het zien van verbeterpunten in de techniek van iedere zwemslag. Vaak kun je met een paar aandachtspunten of korte techniekoefeningen veel progressie boeken.

Techniek Pitstraat

De Techniek Pitstraat is een nieuw concept van Personal Swimming. Wat is het? Tijdens het banenzwemmen is er 1 baan gereserveerd als pitstraat. Hier kun je als zwemmer doorheen zwemmen, om aan het einde van de baan een aantal focus- en verbeterpunten mee te krijgen. Dit kun je vervolgens zelf weer gaan toepassen om eventueel later nog eens door de pitstraat te zwemmen. Het mooie is dat je dus in korte tijd een aantal tips en focuspunten meekrijgt, waarmee jezelf vervolgens aan de slag kunt. Daarnaast is dit ook een perfect moment om al jouw vragen te stellen over de verschillende zwemtechnieken.

Aanmelden

Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

Oud Olympiër Bas van Velthoven organiseert een Techniek Pitstraat in zwembad Hoornse Vaart

Laatste nieuws